آشکارسازی، ارزیابی اثرات و چشم انداز تغییر اقلیم در ایران طی قرن بیست و یکم چیست؟
گرمایش جهانی ناشی از افزایش غلظت گازهای گلخانه ای و تغییر کاربری اراضی، موجب تغییرات آشکاری در فراسنج های اقلیمی ایران شده است. افزایش دما، کاهش بارش و افزایش فراوانی رخداد پدیده های مخرب جوی اقلیمی در کشور به ویژه در دو دهه اخیر، از آن جمله هستند. در ۴۹ سال اخیر میانگین دمای کشور با شیبی حدود ۰.۴ درجه سلسیوس بر دهه افزایش یافته است. در برخی ایستگاههای کشور، نرخ افزایشی دمای کمینه تا ۴ برابر بیش از نرخ افزایشی دمای بیشینه به ثبت رسیده است.
این وضعیت در کلان شهرهای رو به توسعه همچون تهران، اصفهان و شیراز به سبب شکل گیری پدیده جزیره گرمایی بارزتر است. بررسی داده های دمایی ثبت شده در ۳۳ ایستگاه سازمان هواشناسی کشور که دارای آمار بلندمدت هستند نشان از روند گرمایش معنی دار در دوره ۵۴ ساله دارد. در ۸۸ درصد ایستگاه ها، گرمترین دمای کمینه افزایش معنی داری داشته است. چشم انداز تغییر اقلیم کشور تا انتهای قرن ۲۱ میلادی با استفاده از سناریوهای گزارش پنجم هیات بین الدولی تغییراقلیم، در سازمان هواشناسی کشور شبیه سازی شده است. به استثنای سناریوی خوشبینانه در سه سناریوی دیگر، میانگین بارش از مدیترانه تا افغانستان کاهش می یابد.
کتاب بسیار مفید در حوزه اقلیم که بخش ابتدایی و معرفی آن قرار داده شده است.این کتاب در واقع یک چشم انداز مفید در حوزه تغییر اقلیم محسوب می گردد.
در ادامه می توانید این کتاب را دانلود نمایید.
دانلود
فرمت: PDF
حجم: سه مگابایت
دیدگاهتان را بنویسید